Papier is zoveel meer dan dat A4-tje uit de printer

Als we het hebben over papier denk jij wellicht aan een simpel A4-tje. Dat snappen we helemaal. Maar papier is zoveel meer dan dat! Als echte drukwerkliefhebbers vertellen we meer.

Papier kan een groot verschil maken in drukwerk. Veel producten worden geproduceerd op standaard witte papiersoorten. Naast de standaard witte papiersoorten hebben wij allerlei opties beschikbaar om jouw drukwerk extra uitstraling te geven. Papier met een coating kan ervoor zorgen dat de afbeeldingen in jouw product scherp en helder overkomen. Mat papier geeft een natuurlijke uitstraling en voelt natuurlijk aan.

Papier

Gesatineerd (glimmend) papier zorgt voor een luxe uitstraling maar is minder leesbaar door de glans. Elke productie vraagt feitelijk om een bewuste keuze voor het gebruik van papier. Wij kijken graag met jou verder om het beste papier te vinden voor jouw product.

Papier en het milieu
Papier is weer meer in de gratie gekomen, sinds de focus ligt op het vermijden van plastic. Papier is een milieu vriendelijker alternatief. Papier is namelijk biologisch afbreekbaar. Eenmaal in de natuur is papier in circa vier maanden volledig biologisch afgebroken. Ter vergelijking plastic, dat zo’n 400 jaar in het milieu aanwezig blijft. Daarnaast kan papier zeven keer opnieuw gerecycled worden voordat de vezels niet meer bruikbaar zijn. Meestal eindigt de recycle-cyclus met een laatste leven in de binnenkant van een doos van golfkarton. Meer dan 70% van het papier in Europa wordt gerecycled. Je kan daarom met een gerust hart kiezen voor papier.

Jouw privacy instellingen

schuttersmagazijn.nl hecht veel waarde aan het waarborgen van je privacy. Hieronder kun je je eigen voorkeuren samenstellen.

Lees ons privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy instellingen